donderdag 26 juli 2012

Pasta met pesto en sperziebonen

Toen we in Italië waren was ik wel een beetje jaloers op de bossen basilicum die je daar voor een habbekrats kunt kopen. Kom daar maar eens om bij de supermarkt met zijn 6 takjes voor 2 euro of zo. Gelukkig heb ik een kasje in mijn tuin, en daar lijkt het, wat basilicum betreft, wel Italië. Deze berg oogstte ik van de week en dat is nog niet alles. Ik maakte er pesto van om ongeveer dit gerecht te maken. Alleen hadden we de krieltjes de dag ervoor opgegeten. En bij de winkel hadden ze geen nieuwe meer. Onze variant was dus pasta pesto met sperziebonen.


Pasta pesto met sperziebonen 

(3 personen)

  • 300 gram verse pasta
  • 300 gram sperziebonen
  • 6-8 volle eetlepels pesto
Breng een grote pan water (2,5 liter) aan de kook met 2 theelepels zout. Haal ondertussen de puntjes van de boontjes. Kook de boontjes hierin in ongeveer 5 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en spoel af met koud water. Zet even apart. 
Kook in hetzelfde water de pasta in ongeveer 2 minuten gaar. Doe de sperziebonen weer terug in de pan. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Roer de pesto door de pasta en eventueel nog wat kookvocht als het te droog blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten