Frambozentoetje
(3 personen)- 6 bitterkoekjes
- scheutje amandellikeur
- 200 gram mascarpone
- 4-5 eetlepels yoghurt
- eventueel een schepje suiker
- 25 gram pure chocolade
- 1,5 blaadje gelatine
- 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop
- 150 gram frambozen
Verkruimel de bitterkoekjes grof. Besprenkel met likeur en laat even staan.
Klop de mascarpone los met de mixer en meng de yoghurt erdoor. Je kan er een schepje suiker door doen, maar dat is niet nodig. Hak de chocolade fijn, en meng door de mascarpone.
Schep de helft van de bitterkoekjes in 3 glaasjes, verdeel er de helft van het mascarponemengsel over. Verdeel de rest van de bitterkoekjes erover en als laatste de rest van de mascarpone. Bewaar zolang in de koelkast.
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Vul de limonadesiroop aan met water tot 1,5 dl. Verhit een beetje hiervan en los de gelatine hierin op. Roer het gelatinemengsel door de rest van de limonade. Meng de frambozen erdoor en laat staan tot het iets lobbig begint te worden. Verdeel over de glaasjes en laat verder opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten