dinsdag 17 juli 2012

Mangomuntsorbetijs

Om het succes van de structuur van het kruisbessenvlierijs te testen heb ik dit ijs gemaakt. Helaas werd dit ijs wel veel vaster van structuur na een dag in de vriezer. De smaak was wel goed. Blijkbaar had ik deze keer lekkere mango´s. De munt proef je subtiel terug.


Op de foto in een echt mangosorbetijsbakje.


Mangomuntsorbetijs

  • 500 gram mango(puree)
  • 125 gram suiker
  • 2 dl water
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 1 eetlepel glucose
  • 1 eiwit
  • ijsmachine
Je kunt hiervoor ook diepvriesmangoblokjes gebruiken. Als je kant-en-klare puree gebruikt, let er dan op dat deze niet gezoet is.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer met de staafmixer of in een blender. 
Breng het water met de suiker aan de kook. Roer zodat de suiker oplost. Voeg de glucose toe en laat 2 minuten doorkoken. Giet de hete siroop over de munt (of doe de munt bij de siroop) en laat de siroop afkoelen met de munt erin. Giet de koude siroop door een fijne zeef bij de mangopuree. Roer door elkaar. Laat het mengsel goed koud worden in de koelkast.
Klop in een schone kom het eiwit stijf. Klop dan het mangomengsel erdoor zodat je een schuimig mengsel krijgt. 
Giet dit in de kom van de ijsmachine en draai in ± 45 minuten tot ijs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten