maandag 1 april 2013

Rode rijst met abrikozen, sinaasappel en pistachenoten

Rode rijst met abrikozen, sinaasappel en pistachenoten

  • 400 gram rode rijst
  • 2 sinaasappels
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram pistachenoten (gedopt gewicht)
  • 3 + 1 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 1 dl yoghurt
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij mij duurde het zo'n 25 minuten.
Doe de yoghurt in een kommetje. 
Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Doe de rasp bij de yoghurt. 
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en knijp het sap ook uit de vliezen. Doe het sap bij de yoghurt. 
Snijd (of knip) de abrikozen in reepjes. Week ze een kwartiertje in lauw water. 
Bak de halve uiringen in de ene lepel olie in ongeveer 10 minuten lichtbruin. 
Hak de pistachenoten grof. 
Meng de 3 eetlepels olie, het citroensap en de koriander ook door de yoghurt. 
Schep de gare rijst in een schaal en laat iets afkoelen. Roer de dressing erdoor. Schep de sinaasappelpartjes, abrikoos en ui door de rijst. Bestrooi met de pistachenoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen