maandag 17 maart 2014

Runderwang op z'n oosters

Tring. Vaak rond etenstijd. Maar in dit geval kwam de pakketbezorger ook eten brengen. Niet dat ik het direct kon opeten. Eerst moest het ontdooien, en dan lang sudderen. Maar dan had ik ook een lekker stukje vlees. Dat gaan we vaker doen, zo'n diepgevroren vleespakket.

Nu vraag je je misschien af of dat goed gaat. Nou, prima. Dit was het pakket, geleverd door okvlees. Ik had voor hen gekozen omdat ik wat bijzonderder stukjes vlees wou proberen zoals geit, varkenswang en varkensstaartjes. Al met al was deze runderwang nog het normaalst.

Runderwang op z'n oosters

afbeelding-runderwang
  • 400-500 gram runderwang
  • peper, zout, gemberpoeder
  • klont boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2-1 rode peper, fijngehakt
  • 2 deciliter sherry
  • sap van 1 limoen
  • 2 theelepels palmsuiker (of bruine basterd)
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog. Bestrooi met peper, zout en gemberpoeder en wrijf dit goed in het vlees. Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees aan elke kant een paar minuten tot het bruin is. Haal even uit de pan en fruit in het braadvet de gember, knoflook en rode peper een paar minuten. Blus af met de sherry en het limoensap. Breng aan de kook en roer de palmsuiker erdoor. Leg het vlees terug in het vocht. Zet de pan op het kleinste pitje en zet het vuur op z'n laagst. Laat het vlees met een deksel op de pan 2-2,5 uur sudderen tot het goed gaar is. Proef de jus en breng eventueel nog verder op smaak met wat zout, limoensap of peper. 

Erbij aten wij groene rijst - een souveniertje van mijn zusjes uit Thailand. Ik heb ook nog blauwe rijst.
En roergebakken paprika, prei en tauge met iets gember, knoflook en ketjap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen