zaterdag 1 maart 2014

Wortelbanaansinaasappelamandelkoek (zuivelvrij, geen extra suiker, vegan)

Suikervrij is deze koek natuurlijk niet echt. Ik heb alleen geen extra suiker toegevoegd. Het zoet komt van de dadels, abrikozen, sinaasappels en banaan. Mannetje Q had het over gezonde cake. Niet dat hij het heel erg lekker vond, hij vindt "gewone" wortelcake lekkerder. Maar ja, wat is gewone wortelcake?

Wortelbanaansinaasappelamandelkoek

(1 cakevorm)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 7 eetlepels water
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 50 gram gedroogde abrikoos
  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1/4 theelepel amandelessence
  • 75 gram volkorenmeel
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram amandelen
  • 200 gram geraspte wortel
Vet een cakevorm in met olie en bestuif met bloem. Leg een velletje bakpapier op de bodem. 
Doe het chiazaad en het water in een kommetje en laat minimaal 5 minuten staan.
Hak de dadels en de abrikozen fijn. 
Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappels uit. 
Hak de amandelen grof.
Snijd de banaan in stukjes en doe in een grote kom. Doe het chiazaadmengsel en de olie erbij en klop met de mixer tot een puree. (je blijft de zaadjes zien)
Verwarm de oven voor op 170C. 
Klop het sinaasappelsap erdoor. Meng de beide soorten meel en het bakpoeder erdoor en daarna de dadels en abrikoos. Meng tot slot de gehakte amandelen en de wortelrasp door het beslag. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de koek in 50-60 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten