Wortelcake met kokos, sesamzaad en gember
(1 cakevorm)- 100 gram ontpitte dadels
- 1,5 deciliter thee (bv kaneelthee)
- 1 theelepel baking soda
- 2 eieren
- 0,5 deciliter zonnebloemolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 75 gram volkorenmeel
- 100 gram bloem
- 3 gemberbolletjes, fijngehakt
- 20 gram sesamzaad
- 50 gram kokos
- 150 gram geraspte wortel
Vet een cakevorm in met olie en bestuif met bloem. Leg op de bodem een stukje bakpapier.
Hak de dadels fijn. Doe ze in een kommetje met de thee en de baking soda. Laat 15 minuten staan.
Klop de eieren met de zonnebloemolie een paar minuten tot een homogeen mengsel.
Verwarm de oven voor op 175C.
Meng de dadels met thee erdoor. Klop kaneel, speculaaskruiden, bloem en volkorenmeel erdoor. Meng dan de gesnipperde gember, sesamzaad, kokos en wortelrasp door het beslag. Verdeel het mengsel over de vorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten