Ik maakte er thuis gewoon een lekkere, Aziatische geïnspireerde, salade mee.
Rijstsalade met pomelo
- 200 gram wilde & witte rijst
- 1 rode peper
- 1 eetlepel vissaus
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 2 theelepels palmsuiker (of bruine basterd)
- 1/2 pomelo
- 1 rode paprika
- 100 gram tauge
- verse korianders
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de rode peper fijn. Meng met de vissaus, limoensap, suiker en gember tot een dressing. Proef of zout-zuur-zoet-pittig in balans zijn en pas eventueel aan. Meng de helft van de dressing door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen tot lauw.
Maak ondertussen de pomelo schoon. Pel hiervoor de pomelo. Dit hoeft niet al te netjes, want de vliesjes zijn ook heel stug, en eet je niet op. Pel de vliesjes van de partjes af. Breek het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de paprika in flinterdunne reepjes.
Doe de tauge in een zeef en overgiet met kokend water.
Schep de paprika, tauge en pomelo met de rest van de dressing door de rijst. Bestrooi met verse koriander naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten