zondag 30 maart 2014

Quinoa met boerenkool en cranberries

Misschien heb je nog geluk en kun je nog boerenkool aan de stronk vinden. Want dat loopt toch wel af, de asperges, raapstelen, verse spinazie zijn er weer. Ook al is het boerenkool, dit gerecht past eigenlijk prima bij het prachtige lenteweer, want je kunt het heerlijk als (lauwwarme) salade eten.

Quinoa met boerenkool en cranberries

    afbeelding-quinoa
  • 250 gram boerenkool aan de stronk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • peper, zout
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 200 gram quinoa
Was de boerenkool en ris het blad van de nerven. Hak de boerenkool middelfijn. (in elk geval niet zo fijn als de boerenkool die je al gesneden in de supermarkt koopt)
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en peper even aan. Voeg de boerenkool toe en laat al omscheppend een beetje slinken. Voeg een half kopje water toe, zet het vuur laag en laat ± 5 minuten stoven tot de kool beetgaar is. 
Meng de gare quinoa en cranberries door de boerenkool. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten