Quinoa met boerenkool en cranberries
- 250 gram boerenkool aan de stronk
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode peper, fijngehakt
- peper, zout
- 50 gram gedroogde cranberries
- 200 gram quinoa
Was de boerenkool en ris het blad van de nerven. Hak de boerenkool middelfijn. (in elk geval niet zo fijn als de boerenkool die je al gesneden in de supermarkt koopt)
Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en peper even aan. Voeg de boerenkool toe en laat al omscheppend een beetje slinken. Voeg een half kopje water toe, zet het vuur laag en laat ± 5 minuten stoven tot de kool beetgaar is.
Meng de gare quinoa en cranberries door de boerenkool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten