Appelkruimelcake met pompoenpitten
(springvorm 22 cm doorsnee)- 150 gram zachte boter
- 150 gram suiker
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 400 gram appel
- 50 gram harde boter
- 35 gram suiker
- 25 gram geraspte kokos
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram havermout
- eventueel 1 eetlepel pompoenpitolie

Klem een stuk bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm. Vet de zijkanten in en bestrooi met paneermeel.
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Meng dan het bakmeel en de kaneel door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm.
Snijd de appels in kleine blokjes en verdeel over het beslag in de vorm.
Verwarm de oven op 190C.
Snijd de koude boter in kleine blokjes. Wrijf ze samen met de suiker, kokos en havermout tot een kruimelig mengsel. Hak de pompoenpitten grof en roer die door het kruimelmengsel. Verdeel de kruimels over de appelblokjes. Besprenkel eventueel met de pompoenpitolie.
Bak de appelkruimelcake in 45-50 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten