dinsdag 18 november 2014

Maisbroodjes met kaas

Bij een van de bonenburgers maakte ik maisbroodjes met kaas. Omdat maismeel geen gluten bevat, en ik wel "echte" broodjes wilde, heb ik maar een deel maismeel gebruikt. Anders krijg je een koekachtig, plat brood. Het deeg voelt wel wat brokkelig, maar ik was eigenlijk verbaasd over hoe goed het rees.

Maisbroodjes met kaas

(12 broodjes)
  • 200 ml water
  • 135 ml melk
  • 450 gram tarwebloem
  • 250 gram maismeel
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 15 gram droge gist
  • 20 ml olijfolie
  • 1/4 theelepel chilivlokken, gecrusht
  • 150-200 gram witte kaas, in stukjes
  • iets maismeel om te bestuiven
Doe bloem, maismeel, zout, suiker, gist, olie en chilivlokken in de kom van de broodbakmachine. Verwarm water en melk tot lauwwarm en giet dit bij het meel. Laat de machine ± 10 kneden tot het deeg een bol is geworden. 
Vet een kom in met wat olie en leg de bol deeg erin. Dek af met een vochtige theedoek of plastic folie en laat op kamertemperatuur ± 1 uur rijzen. 
Haal het deeg uit de kom, kneed 1 keer door en verdeel in 12 gelijke stukjes. 
Druk een stukje plat tot een rondje, vouw de randen naar binnen, keer om en vorm een bolletje. Duw weer plat, leg er kaas op, vouw de randen naar binnen zodat de kaas helemaal bedekt is, keer om en vorm weer een bolletje. Maak zo 12 kaasbroodjes. 
Leg de broodjes op een bakplaat, dek af met een vochtige theedoek en laat nog een uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 200C. Bestrijk de broodjes met wat water en bestuif met maismeel. Bak de broodjes in ± 20-25 gaar. Laat afkoelen op een rooster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen