maandag 10 november 2014

Varkenswang in cidersaus


Toen ik het etiket las, had ik direct een associatie met de koning van Clonmel, het achtste deel uit de Grijze Jagerserie. Op dit moment is dat de favoriete voorleesserie van mannetje Q. Door het op deze manier te verwerken kon mannetje Q er ook van genieten. En o, wat zijn varkenswangetjes toch lekker.


Varkenswang in cidersaus


(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2-3 personen)
  • 400 gram varkenswang
  • peper, zout
  • 25 gram boter
  • 1 flesje perencider met bessen*)
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • paar takjes tijm
  • 2 theelepels (cassis)mosterd
  • eventueel maizena om te binden
Laat de varkenswang op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuin wegtrekt. Bak de varkenswang aan beide kanten een paar minuten. Giet de cider er langzaam langs de zijkant van de pan bij. Op deze manier warmt de cider al wat op en schrikt het vlees niet zo erg. Doe de tijm en het pepertje in de pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees met een deksel op de pan 3 uur sudderen tot het superzacht is. Vis de peper eruit. Schep het vlees even op een bord. Roer de mosterd door de saus en laat iets inkoken. Proef op peper en zout. Bind eventueel iets met aangemaakte maizena. Leg het vlees weer in de saus. 

*)Deze cider - Magners Berry - zat in de #foodybox zomer van KOHW. Voor deze saus was het een lekkere basis. Ik heb ook een slokje zo gedronken. Als je van cassis houdt en toch iets alcoholisch wilt, is dit een drankje voor jou. Ik vond het vrij zoet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen