zondag 11 januari 2015

Hello Kitty-pudding

In hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella staat een volwassen drilpudding met gin en tonic. Daar wou ik altijd al wat mee en vandaag was daar een goede dag voor.


Hello Kittypudding - drilpudding met wodka, frambozen en blauwe bessen

(vorm ± 1,1 liter inhoud)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 deciliter water
  • 150 gram suiker
  • sap van 1 citroen
  • 0,75 deciliter wodka
  • 0,75 deciliter bramenlikeur (of frambozen of kersen)
  • 1,25 deciliter kersensiroop (of frambozen)
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water.
Breng de 2 deciliter water met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Kook 2 minuten door. Roer het citroensap erdoor. Los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer goed. Meng dan de wodka, de bramenlikeur en de kersensiroop erdoor. Vul met water aan tot 9,5 deciliter. Roer alles goed door. 
Vet een vorm in met een klein beetje neutrale olie. Giet een laagje van het geleimengsel erin. Laat dit in de koelkast (of vriezer - zet dan wel de kookwekker op 15 minuten en controleer dan) half opstijven. 
Roer de frambozen en blauwe bessen door de rest van het geleimengsel. Lepel dat voorzichtig op het stijvere deel. Giet niet, want dan maak je een holletje in het mengsel in de vorm. Laat de drilpudding minimaal 6 uur verder opstijven in de koelkast. 
Voor het serveren dompel je de vorm maximaal 30 seconden in een heetwaterbad (natuurlijk niet onderdompelen). Leg een plat bord op de bovenkant van de vorm en keer snel maar voorzichtig om. 

5 opmerkingen: