Vaak koop ik bij de Turkse supermarkt een blik olijven. Zo ook deze keer. Alleen bleek ik nu die met pit te hebben genomen. Niet zo handig, want nu heb ik dus iets van 300 gram olijven MET pit die ik meestal zonder pit wil gebruiken.
Romanesco met olijvensalsa
- 1/2 rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 eetlepel frambozenazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 ansjovisfilets
- 50 gram zwarte olijven (zonder pit), in kleine stukjes
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt
- 2 eetlepels verse munt, gehakt
- 1 romanesco
Doe de rode ui en frambozenazijn en een lepel water in een kommetje. Verhit 15 seconden in de magnetron en laat 30 minuten staan.
Verwarm de olijfolie en ansjovis in een pannetje op laag vuur en laat de vis smelten. Prak een beetje met een vork. Laat de olie niet te heet worden, maar zet het vuur na een paar minuten uit en laat rustig staan.
Verdeel de romanesco in roosjes. Leg de roosjes in het mandje van een stoompan. Doe een laagje water in de pan en breng aan de kook. Laat de romanesco 3-5 minuten stomen.
Meng de ui (met vocht) met de ansjovisolie, de olijven, de koriander en de munt.
Schep de romanesco op een mooie schaal en verdeel de salsa erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten