maandag 19 januari 2015

Blauwe kokosrijst

Vandaag is het blue monday. Dat schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Ik vond het wel meevallen. Vanochtend baalde ik wel omdat de sneeuw toch een klein beetje bleef liggen, maar die is gelukkig allemaal weer weggesmolten. De rest van de dag was het wel grijs, maar niet donkergrijs.
Voor het geval het voor jou wel een blue monday was, is deze blauwe rijst er om je op te vrolijken. Kokosrijst is troosteten en natuurlijk kun je gewoon witte kleefrijst gebruiken.

blauwe-rijst-foto

De blauwe rijst namen mijn zusjes mee uit Thailand. Een deel aten we bij een zalmgerecht als dit, maar er was nog rijst over. Omdat het echte kleefrijst was, maakte ik er kokosrijst van door de gekookte rijst los te halen en er verwarmde kokosmelk over te sprenkelen. Verder maakte ik van kokosmelk, suiker en iets maizena saus om er nog bij te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten