donderdag 29 januari 2015

Geroosterde pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

Ik twijfel een beetje of ik dit gerecht wel moet bloggen. Is het niet een beetje uitgekauwd? Het komt uit het nieuwste boek van Ottolenghi, Plenty More. Maar het heeft een paar maanden terug ook in de Allerhande gestaan, en ik heb het op best al een aantal blogs voorbij zien komen. Toch blog ik deze pompoen gewoon. Dat ik het gerecht al geregeld ergens heb gezien wil natuurlijk nog niet zeggen dat jullie dat ook hebben. Het is te lekker om jullie te onthouden.

De pittige chilisaus (srirachasaus) had ik al een tijd in huis. Gekocht voor een gestoomd broodje met buikspek, dat ik tot mijn verbazing niet geblogd heb. Hier vond ik waar ik op moest letten.

Geroosterde pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus

  • 1 flespompoen (± 1,3 kilo)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • peper en zout
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • ± 2 theelepels srirachasaus
  • 20 gram pompoenpitten
Schil de pompoen. Snijd 'm doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes van ± 2 cm. Meng de olie met de kaneel en peper en zout naar smaak. Meng met je handen door de pompoen. Leg de pompoen op een bakplaat en rooster de pompoen in ± 45 minuten gaar in een oven van 200C. 
Maal koriander, knoflook en de andere 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels water met een kleine blender of staafmixer fijn tot een groene saus. Proef of er wat zout bij moet. 
Meng de sricachasaus door de yoghurt. 
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan 1-2 minuten en laat afkoelen op een bord. 
Verdeel de gare pompoen over een mooie schaal. Druppel de koriandersaus erover en verdeel de chiliyoghurt erover. Bestrooi met de pompoenpitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten