Salade met winterpostelein, grapefruit, basilicum en witlof
- 2 roze grapefruits
- 2 theelepels suiker
- 1 gedroogde chilipeper
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 stronkje witlof (150-200 gram)
- 150 gram winterpostelein
- 1 bosje basilicum
Schil de grapefruits zo dik dat het je het wit ook meeschilt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Knijp ook de vliezen goed uit. Zet de partjes opzij.
Breng het sap met de suiker en de (hele) chilipeper aan de kook en laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen. Meng het daarna met de olijfolie en het citroensap tot een dressing. Proef of er zout of peper bij moet.
Snijd de witlof in de lengte in reepjes.
Was de winterpostelein en slinger deze droog.
Haal de blaadjes van de basilicum.
Meng het uitgelopen sap van de grapefruitpartjes nog even met de dressing.
Schep alles in een grote schaal voorzichtig door elkaar en eet direct.
Breng het sap met de suiker en de (hele) chilipeper aan de kook en laat tot de helft inkoken. Laat afkoelen. Meng het daarna met de olijfolie en het citroensap tot een dressing. Proef of er zout of peper bij moet.
Snijd de witlof in de lengte in reepjes.
Was de winterpostelein en slinger deze droog.
Haal de blaadjes van de basilicum.
Meng het uitgelopen sap van de grapefruitpartjes nog even met de dressing.
Schep alles in een grote schaal voorzichtig door elkaar en eet direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten