donderdag 22 januari 2015

Met honing geroosterde wortels

foto-paarse-gele-oranje-wortels-honing-ovenZo simpel, maar door oranje, gele en paarse wortels te gebruiken ziet dit er een stuk complexer uit. Maak zoveel wortels klaar als er op je bakplaat passen. De volgende dag smaken ze heerlijk bij de lunch, of je mengt ze door een groene salade of door couscous.

Met honing geroosterde wortels

  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo wortels, liefst verschillende kleuren
Rooster het koriander- en komijnzaad even in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Kneus het een klein beetje in de vijzel. Meng de zaadjes met de honing en olie in een grote schaal. 
Was en schil de wortels. Snijd ze in reepjes van 1 bij 5 cm. Meng ze in de schaal met de honing zodat ze allemaal met een laagje bedekt zijn. Schep de wortels op een bakplaat. Als je paarse wortels gebruikt, kun je die eventueel apart met het honingmengsel mengen want anders kleurt alles paars. 
Rooster de wortels op 180C in ± 45 minuten gaar. 


(bron: recept uit Plenty more van Yotam Ottolenghi - hoeveelheden iets aangepast)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen