woensdag 18 maart 2009

Andere "tiramisu" - met kersen

Natuurlijk mag dit toetje geen tiramisu heten. Maar om het nu langevinger-chocoladepudding-amarenenmascarpone-toetje te noemen; dat bekt niet zo lekker. Het smaakte overigens wel lekker.


Chocolade-amarenen"tiramisu"

(6 personen)
  • 5 dl melk
  • 35 gram custardpoeder
  • 35 gram suiker
  • 20 gram cacao
  • 100 - 150 gram lange vingers
  • 2 el kersenlikeur
  • 3 el siroop van amarenen
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram amarenekersen
Breng de melk aan de kook. Meng in een kopje custardpoeder, suiker en cacao met een paar lepels melk tot een papje. Roer dit door de melk als deze kookt. Laat in een paar minuten op een laag vuur onder voortdurend roeren dik worden. Schep in een kom en laat de chocoladepudding afkoelen.
Meng kersenlikeur en amarenensiroop in een diep bord. Voeg nog 1 el water toe. Dep de lange vingers met de onderkant hierin en schik de lange vingers naast elkaar in een platte schaal (ik gebruik een glazen schaal die ik ook voor lasagne gebruik).
Verdeel de chocoladepudding over de lange vingers. Dit kun je het beste doen als de pudding nog niet ijskoud is.
Snijd de amarenekersen in kleine stukjes. Roer ze door de mascarpone, samen met siroop die vrij is gekomen. Strijk dit mengsel in een dun laagje over de (nu wel echt koude) chocoladepudding.

1 opmerking: