woensdag 18 maart 2009

Zuurkool met hongaarse invloeden

Het begint eindelijk lente te worden. Deze week voor het eerst weer op het balkon in het zonnetje gezeten. Wel nog met een trui aan, maar toch. Ondanks het mooie weer, nog wel een winters gerecht op tafel: zuurkoolschotel.


Zuurkoolschotel met rijst

(2 personen)
  • 500 gram (kruiden)zuurkool
  • 50 gram spekjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • gare zilvervliesrijst (150 gram ongekookt gewicht)
  • 4 el kwark/creme fraiche/yoghurt
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 100 gram geraspte (geiten)kaas
Doe de zuurkool in een ovenschaal. Snijd eventueel iets fijner. Verwarm 3 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Bak de spekjes uit. Bak de uien en knoflook een paar minuten mee. Schep het karwijzaad erdoor. Verdeel het uimengsel over de zuurkool. Verdeel ook de paprika hierover.
Roer 2 eetlepels kwark met paprikapoeder en cayennepeper door de rijst. Verdeel dit over de zuurkool en uien.
Meng de rest van de kwark met de kaas. Verdeel dit over de bovenkant van de rijst. Laat in de oven op 180 C in 30-35 minuten heet worden en een korstje krijgen.
(ik gebruik de combimagnetron: 20 minuten op 180 Watt en 180 C hetelucht-bovengril)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten