En om de oma van bijna net zo lekker als thuis eer aan te doen heb ik het woord krootjes gebruikt. Voor degenen die niet weten wat dat zijn: krootjes wordt in Rotterdam en omgeving gebruikt voor rode bietjes.
Salade van winterpostelein en krootjes
(2 personen)- 500 gram krootjes
- 100 gram winterpostelein
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el walnootolie
- 0,5 el appelciderazijn
- peper, zout
- 75 gram zachte geitenkaas
- 2 el pijnboompitten
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat even afkoelen op een bord.
Maak een dressing van beide soorten olie, de azijn, peper en zout. Maak hiermee de winterpostelein aan.
Leg de winterpostelein op een grote, ondiep schaal. Leg hierop de plakjes krootjes. Verkruimel hierboven de geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitten. Besprenkel eventueel nog met een paar drupjes walnootolie.
Ik maak hierbij altijd een sausje van yoghurt, knoflooksaus en fritessaus (ja, ik weet het, uit een potje, maar heel soms is dat wel handig) en soms nog wat verse kruiden. En we eten er altijd brood bij. Vaak zelfgebakken, soms een boulogne-afbakbol.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten