donderdag 5 maart 2009

(Thuis) uit eten - chocoladesorbetijs

Mannetje Q had voorjaarsvakantie, en is een paar dagen uit logeren geweest. Daarvan hebben manlief en ik maar geprofiteerd en zijn gezellig uit eten geweest. Bij Cafe Verheyden. We hebben heerlijk gegeten. Ik had onder andere rollade van Baambrugger big. Een lekker stukje sappig varkensvlees, met nog een randje vet. Ik ben niet zo van de grote stukken vlees, maar dit gaat er bij mij altijd wel in. Zeker met wat lekkere groente (in dit geval koolraappuree en wat sla) erbij.
Mannetje Q werd teruggebracht door zijn oma. De andere opa en oma kwamen ook langs, en toen heb ik thuisrestaurantje gespeeld. Het menu bestond uit:
  • salade van winterpostelein, kiemen, geitenkaas en portdressing
  • pompoenrisotto
  • lamsschouder met citroensaus en koolraappuree
  • pruimentaart met chocoladesorbetijs
Hierbij het recept van het ijs. Ik heb het een keer op internet gevonden. De bron weet ik niet meer. Dus als ik iemand tekort doe, ik hoor het graag. Ik vind het heerlijk ijs. Het is echt puur. En het blijft goed schepbaar, ook als het 2 weken in de vriezer staat. Dus ook handig om wat langer van te voren. Dat heb ik afgelopen kerst dan ook gedaan.


Chocoladesorbetijs

  • 260 gram suiker
  • 85 gram cacao
  • 0,5 l kokend water
  • 65 gram extra pure chocolade
  • evt. 1 el cointreau
Roer suiker en cacao in een grote kom door elkaar. Zeef eventueel de cacao om klontjes wat gemakkelijker fijn te roeren. Giet het kokende water erop en roer goed door elkaar zodat de suiker oplost en er geen klontjes meer zijn. Breek de chocolade in stukjes en roer deze er ook doorheen zodat de chocolade smelt. Laat het mengsel afkoelen. Roer eventueel de cointreau erdoor.
Bereid hiervan ijs in een ijsmachine. Bij mij wordt het niet zo hard dat het direct uit de ijsmachine te serveren is. Ik moet het zeker nog een uur in de vriezer laten naharden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten