donderdag 12 maart 2009

Wortels, maar dan anders

Een favoriete tante van mannetje Q en haar vriend (bouwen met de lego) waren langs. De tante is een beetje kieskeurig met eten, maar daar passen we ons gewoon aan aan. Lekker tiramisu gemaakt als toetje. Ik maak dat geregeld, maar heb nog niet één vast recept ontdekt wat echt mijn manier gaat worden. Dat betekent soms dat het nogal vloeibaar blijft, maar deze keer was die weer echt goed gelukt. Mannetje Q werkt dat nog sneller weg dan zijn moeder.

En als hoofdgerecht vallen bij deze tante aardappels/wortels/vis meestal wel in de smaak. Deze keer kibbeling uit de diepvries (en dan in de frituurpan). Uit een pakje dus, maar deze valt wel in de smaak. En door de aardappelpuree had ik stiekem ook knolselderij gestampt. En de wortels had ik net iets anders gemaakt dan alleen maar gekookt. Anders krijgen we commentaar van manlief. En die verdient natuurlijk ook dat er naar hem geluisterd wordt.

Gekookte wortels net iets anders

(4 personen)
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram winterpeen, geschild en in kwartstukjes
  • zout
Verhit in een pan de olie. Pers (ik heb een stevige knoflookpers, gebruik anders een rasp) hierboven de gember en knoflook uit. Laat even zachtjes fruiten. Doe dan de wortels erbij en schep een paar minuten op hoog vuur om. Giet een theekopje water erbij. Breng aan de kook en doe een deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten smoren. Giet het vocht af, of gebruik dit eventueel om de puree mee te maken.

1 opmerking: