Spruitjestaart
(2 personen, quichevorm 24 cm doorsnede)- 6 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
- 100 gram spekjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 gram spruitjes
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- 3 eetlepels melk
- cayennepeper, zout
- eventueel 1 tl (gedroogde) tijm
Verwarm de oven voor op 180 C.
Laat de plakjes deeg ontdooien en bekleed hiermee de (ingevette) vorm.
Bak de spekjes uit in eigen vet. Fruit ui en knoflook een paar minuten mee.
Maak de spruitjes schoon. Als ze erg groot zijn, halveer ze dan. Kook ze in een bodempje gezouten water vijf minuten voor. Giet ze af.
Klop ondertussen het ei los met de melk, een snuf cayennepeper, tijm en eventueel wat zout. Ik gebruik geen zout omdat het spek al behoorlijk zout is.
Schep de spruitjes in de vorm. Verdeel hierover de spekjes. Giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de kaas erover. Bak de taart in een oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten