donderdag 12 maart 2009

Lasagne met zalm en spinazie

Manlief zat deze week weer in verwegistan. Dus dat betekent met eten af en toe een restje uit de diepvries. Maar om nu een hele week zuurkool en boerenkool en dergelijke te eten, daar word ik ook niet echt blij van. Alhoewel, als je naar buiten kijkt, blijft het daar nog wel weer voor. En ik heb natuurlijk ook mijn groentepakket waar wat mee gedaan moet worden. Eén voordeel van het alleen zijn, is dat ik heerlijk alle witlof uit het pakket heb ingepikt. Er zitten drie (redelijk grote) stronken in, maar dat is voor ons tweeen te weinig. Dus heb ik vanavond lekker witlof met ham en kaas (en aardappelpuree) gegeten. Hiervan geen recept, maar van iets anders dat ik van de week voor mezelf gemaakt heb.

Ben je juist op zoek naar een lasagne met zalm voor heel veel mensen? Kijk dan hier voor een recept. 


Lasagne met zalm en spinazie

(1 persoon)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • zout, (cayenne)peper
  • ± 75 gram lasagnebladen
  • 125 gram zalmfilet
  • 3 el creme fraiche
  • scheutje citroensap
  • 1/2 paprika, in stukjes (kleur naar keuze)
  • 50 gram geraspte kaas
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin en doe de spinazie erbij. Laat de spinazie net ontdooien. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Schep om met twee lepels creme fraiche, peper, zout en citroensap.
Leg een laagje spinazie in een ovenschaaltje. Leg hierop lasagnebladen. Schep hierop de zalm en de paprikastukjes. Leg hierop weer een laag lasagnebladen. Verdeel de rest van de spinazie hierover. Bedek weer met lasagnebladen. Smeer de laatste lepel creme fraiche hierover uit. Bestrooi met geraspte kaas. Zet 15 minuten in de combimagnetron op: 360 Watt en 175 C hetelucht+grill.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten