maandag 21 mei 2012

Limoenkokostaart met aardbeien

Zomerse aardbeien, frisse limoen, en tropische kokos. Lijkt me een goed taartje voor deze week. Ik haalde 4-5 stukken hieruit. Voor het opstijven van de vulling gebruikte ik een lege hagelslagdoos die ik zodra de vulling goed was weer weghaalde. De vorm tekende ik over op bakpapier zodat ik wist hoe ik het beslag moest uitsmeren.


Limoenkokostaart met aardbeien

  • 2 eiwitten
  • 40 gram geraspte kokos
  • 40 gram poedersuiker
  • 20 gram bloem
  • 1 limoen
  • 2 dl slagroom
  • ± 25 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine 
  • 150 gram mascarpone
  • ± 150 gram aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeiensiroop
  • 1/2 blaadje gelatine
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop met potlood de omtrek van de bodem. 
Maal de kokos fijner met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Spatel de kokos, poedersuiker en bloem erdoor. Verdeel het beslag over de bakplaat en bak op 170C in ± 20 minuten gaar. 
Boen de limoen schoon. Rasp de schil er fijn af. Pers de limoen uit. 
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm een deel van het limoensap, knijp de blaadjes gelatine uit en laat ze in het limoensap oplossen. Laat dit iets afkoelen. 
Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de mascarpone en het limoenmengsel met elkaar. Spatel de slagroom hierdoor. Proef of je het zoet genoeg vindt. Verdeel het mengsel over de bodem en laat ± 2 uur opstijven in de koelkast.
Week het 1/2 blaadje gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de limonadesiroop met 3 eetlepels water en los hierin de gelatine op. Laat afkoelen tot het lobbig wordt. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de bovenkant van de taart. Strijk met een kwastje de aardbeiengelei over de aardbeien. Laat nog een uurtje verder opstijven in de koelkast voordat je de taart aansnijdt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten