maandag 14 mei 2012

Mangokorianderraita

Ik schreef het al eerder, de Kazakse keuken stelt niet veel voor. Gelukkig voor manlief zijn er een aantal Indiërs (en Oezbeken) die dat ook vinden en zich lekker bij hun eigen keuken houden. Door de enthousiaste verhalen van manlief over de Indiase keuken had ik uit de bieb India - koken met passie van Manju Malhi geleend.

Leuk van dit boek is dat India als het ware in vier gebieden wordt opgesplitst en elk gebied apart aandacht krijgt. Religie en klimaat beïnvloeden de keukens van de verschillende gebieden. De gerechten op de foto kwamen uit alle delen van India.


Een restje rijst, mangokorianderraita, pittige aardappelsperziebonencurry, kipcurry en brood.

De recepten voor het brood en de curries volgen, de raita is de uitkomst van wat ik nog in huis had.

Mangokorianderraita


Snijd hiervoor het vruchtvlees van 1 geschilde mango in kleine blokjes. Meng dit met 1 deciliter yoghurt en flink wat (zeker 4 eetlepels) verse fijngehakte koriander en een snuf zout.

2 opmerkingen:

  1. Leuk!! Ik hoop op veel Indiase recepten, Chris en ik zijn er dol op maar als ik het zelf moet gaan kruiden wordt het nooit lekker smaakvol. Ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Antje, het boek moet vandaag terug naar de bieb, maar ik ga m verlengen. Voor dit soort gerechten heb ik wel een recept. nodig. Ook al zijn die ook niet zaligmakend. Volg je een recept, smaakt het nog nergens naar. Met currysaus uit een pot heb ik ook niet zulke goede ervaringen. Nu alleen mannetje Q nog wat enthousiaster laten worden over dit soort gerechten. Hij eet met name het brood.

    BeantwoordenVerwijderen