donderdag 17 oktober 2013

Anti koken?

Iedereen die mijn blog leest, zal merken dat ik van koken houd. Ik denk dat de meeste foodblogs geschreven worden door mensen die iets met koken & eten hebben. Die het leuk vinden om net iets specialers te maken of gewoon lekker simpel eten koken, niet teveel de standaardsmaken uit een zakje of pakje gebruiken, zelden gebruik maken van de afhaalchinees, in elk geval zelf koken. Voor mij geldt dat ik het erg leuk vind om ZELF te koken. Waarom krijg ik dan een mailtje van iemand die mij ertoe wil verleiden om mijn blog aan te dragen voor een "naam bedrijf"-foodblog-top50*) en ondertekent die persoon dat met Anti-Cooking Activist?  Volgens mij begrijp je dan iets niet.
Ik snap best dat een bedrijf aandacht wil en daar iets leuks voor verzint. En als blogger wil je ook aandacht voor je blog. Maar dit sluit gewoon niet bij elkaar aan. Het is prima als je af en toe eten afhaalt, dat doen wij ook als wij bij opa en oma zijn, maar mijn blog is niet de plek om daar reclame voor te maken. Als je dan ook nog claimt dat je tegen koken bent, dan sla je de plank naar mijn mening mis.
Daar komt nog bij dat het een socialmedia-stem-voor-mij-wedstrijd is en daar heb ik een hekel aan. Iemand met de meeste vrienden, of eigenlijk degene die het hardste zeurt, die wint. Dat heeft niets met de inhoud van een blog te maken.
Ik denk dat ik maar gewoon weer iets lekkers ga koken.

*) ik ga de naam niet noemen, maar om iets duidelijker te zijn, het is een bedrijf via wiens website je direct eten kunt bestellen bij heel veel verschillende afhaalrestaurants zodat je niet die ene chinees hoeft te zoeken. Best handig hoor, maar niet in combinatie met mijn blog.

2 opmerkingen: