Nog een wagentje in de peulenparade.
Courgette/linzen/tomaat met peterseliedressing
- half bosje platte peterselie
- 1 klein teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper, zout
- 350 gram courgette, in dunne plakjes
- olie voor grillen
- 1 appeltje
- 200 gram bruine linzen
- laurierblaadje
- ± 20 kerstomaatjes
Hak de peterselieblaadjes en dunne steeltjes wat grover. Doe in de kom van een kleine keukenmachine. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de olie toe en pureer alles. Voeg wat water toe als het niet echt wil mengen en de dressing wat dunner wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de grillpan. Bestrijk de courgette heel dun met olie en gril de plakjes aan elke kant 1-2 minuten tot ze mooie strepen hebben. Leg ze op een bord en bestrooi met wat peper en zout.
Kook de linzen net gaar (±15-20 minuten) in ruim water met het laurierblaadje. Doe de laatste minuut wat zout bij het kookwater en giet ze daarna af. Kijk ook op de verpakking voor het koken van de linzen, of gebruik 400 gram gare linzen uit blik.
Snijd het appeltje in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes.
Verdeel de helft van de courgette over een platte schaal. Verdeel de helft van de linzen erover. Verdeel de appel erover. Schep dan de rest van de courgette, de rest van de linzen en de tomaatjes erop. Druppel de peterseliesaus over de schotel. Serveer op kamertemperatuur tot lauwwarm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten