vrijdag 25 oktober 2013

Mueslikoekjes

De basis van deze mueslikoekjes komt van vegatopia, maar ik heb recept het enigszins aangepast. Sowieso is het recept gehalveerd, omdat ik op die manier precies mijn vorm vol heb en daar dan 12 stukjes van snijd. Verder heb ik kokos toegevoegd. Inmiddels heb ik ze al 3 keer gemaakt, daarbij variërend met de vulling (vijg, abrikoos, sesamzaad). Ideaal voor tussendoor. Als ik trek krijg, moet ik echt wat eten en dit geeft direct energie. Maar ook in plaats van een stukje taart of een koek bij de koffie erg lekker.


Mueslikoekjes

(vorm van ± 18 bij 18 cm)
 • 100 gram havervlokken
 • 35 gram zonnebloempitten
 • 35 gram pompoenpitten
 • 20 gram lijnzaad
 • 20 gram sesamzaad
 • 35 gram boter
 • 35 gram suiker
 • 35 gram pindakaas
 • 40 gram golden syrup
 • 20 gram geraspte kokos
 • 20 gram rozijnen
 • 30 gram gedroogde abrikoos, in kleine stukjes
Bekleed de vorm met bakpapier of een siliconenvel. 
Leg een bakmatje (of iets vergelijkbaars) op een bakplaat. Spreid havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaad hierop uit. Rooster de vlokken en pitten ± 20 minuten op 180C. Schep tussentijds een keer om. 
Meng boter, suiker, pindakaas en golden syrup* in een pannetje en verwarm dit zachtjes. Roer door elkaar zodat de suiker oplost. Zet dan het vuur hoger en laat nog 3 minuten borrelen totdat je een soort toffee hebt. Blijf goed roeren want het brandt snel aan. 
Meng de vlokken, pitten en kokos, rozijnen, abrikoos door de toffee en verdeel over de vorm. Druk aan en laat afkoelen. Snijd in stukjes. Soms kruimelen de stukjes een beetje. Verzamel alle kruimels en eet dit lekker zo op of gebruik het een keer in plaats van muesli in de yoghurt. 

*) golden syrup plakt heel erg. Ik weeg de pan met boter, suiker, pindadaas inclusief de lepel waarmee ik ga roeren en met die lepel schep ik de golden syrup uit de pot en dan weeg ik weer. Op die manier hoef ik niet te proberen de golden syrup van de lepel te krijgen want dat lukt toch niet. 

1 opmerking:

 1. Yes die ga ik ook een keer maken! Moet ik wel even een winkel vinden waar ze al die dingen verkopen, nog tips?

  BeantwoordenVerwijderen