Deze stond al heel lang in mijn nog te bloggen lijstje. Eerst was het Ottolenghikookboek bij de buurvrouw en daarna stond ie gewoon een hele lange tijd in concept, half af geschreven. Maar deze salade is lekker genoeg om een plaatsje op mijn blog te krijgen. De enige aanpassing die ik heb gedaan is minder olie gebruiken om de aubergines in te bakken en ik heb peterselie in plaats van basilicum gebruikt. O ja, ik heb minder dressing gemaakt. Dus hier mijn versie.
Noedelsalade met aubergine en mango
- 0,75 deciliter rijstazijn
- 25 gram suiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 theelepel sesamolie
- sap en rasp van 1/2 limoen
- zonnebloemolie om de aubergine in te bakken
- 2 aubergines
- 250 gram boekweitnoedels
- 1 rijpe mango
- 40 gram peterselieblad, fijngesneden
- 40 gram koriander, fijngesneden
- 1/2 rode ui, in flinterdunne halve ringen
Breng voor de dressing azijn, suiker en zout kort aan de kook en roer zodat de suiker oplost. Voeg van het vuur af de knoflook, chilipeper en sesamolie toe. Laat de dressing afkoelen en roer het limoensap en de -rasp erdoor.
Snijd de aubergine in vierkante stukjes met zijden van ± 1,5 cm. Verhit een paar lepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergineblokjes - in porties - lichtbruin. Voeg eventueel later nog wat olie toe. Schep de gare blokjes op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Spoel ze koud en laat ze uitlekken in een zeef.
Schil de mango en snijd in blokjes of reepjes.
Meng de noedels, aubergine, mango, kruiden, ui en dressing door elkaar en serveer op een platte schaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten