Hartige taart met venkel, olijven en geitenkaas
(quichevorm 22-24 cm doorsnee)- 6 plakjes bladerdeeg (of 3,5-4 van de Lidl)
- 500 gram venkel
- 1 theelepel venkelzaad
- 1/2-1 klein rood scherp pepertje
- 2 deciliter crème fraîche
- 1 ei
- 75 gram zwarte olijven
- 100 gram zachte geitenkaas
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet een quichevorm met losse bodem in en bestrooi met wat paneermeel.
Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg waarbij je ze iets laat overlappen. Druk de naden goed dicht.
Maak de venkel schoon en snijd in repen van ± 0,5 cm breed. Kook de venkel ± 5 minuten in een laagje water met een schepje zout. Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd het pepertje heel fijn. Meng het door de crème fraîche en klop het ei erdoor. Breng op smaak met iets zout.
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de venkel door het crème fraîchemengsel en verdeel dit over de taartbodem. Verdeel de olijven en de geitenkaas erover. Bak de quiche in ± 45 gaar en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten