dinsdag 10 december 2013

Quinoa met geroosterde knolselderij, appel en walnoten

Nog zo'n lekkere, kleurrijke schotel die het prima doet op de kersttafel. Prima om lauwwarm te eten, dus geen zorgen als het allemaal wat langer duurt. Geef er een hartige taart en een rauwkostsalade bij en je hebt een gevarieerde, feestelijke maaltijd.

Quinoa met geroosterde knolselderij, appel en walnoten

  • 1 knolselderij (± 1 kilo)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 2 eetlepels sherry
  • peper, zout
  • 3 eetlepels gojibessen (of cranberries)
  • 150 gram rode kool, dungeschaafd
  • 450 gram quinoa
  • 1 grote appel
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 1 deciliter yoghurt
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • verse peterselie
Schil de knolselderij. Snijd in plakken van 1 cm dik en snijd deze in blokjes van 1 cm. Doe de knolselderijblokjes in een grote ovenschaal of groot bakblik. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Meng de honing, azijn, sherry en 2 lepels water met peper en zout. Meng dit met je handen door de knolselderijblokjes. Bak de knolselderij in 40-50 minuten gaar. 
Week de gojibessen in wat lauw water. 
Doe de geschaafde rode kool in een schaal en overgiet met kokend water. Laat 10 minuten staan tot de kool wat zachter is geworden. Giet af. 
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Snijd de appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. 
Meng yoghurt, walnootolie, honing, azijn tot een dressing. 
Meng de quinoa, knolselderij, rode kool en appel door elkaar. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de walnoten, de afgegoten gojibessen en wat peterselie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten