Sinterklaastaart met marsepein en appel
(2 kleine taartjes van 14 cm doorsnee)- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 3 theelepels speculaaskruiden
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 180 gram boter
- 1/2 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel custardpoeder
- 100 gram marsepein
- 1-2 appels (± 300 gram)
Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier en vet de zijkanten in.
Meng zelfrijzend bakmeel, zout, speculaaskruiden, basterdsuiker en boter met de keukenmachine tot kruimels. Voeg - op 1 eetlepel na - het losgeklopte ei toe en meng verder tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een heel klein beetje water toe. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol 2 delen uit tot een cirkel en bedek hiermee de bodem en de zijkanten van de vormen. Leg de rest even opzij.
Bestuif de deegbodems met custardpoeder. Snijd de appel in blokjes en verdeel over de bodem. Pluk de marsepein in kleine stukjes en verdeel die over de appel.
Verwarm de oven voor op 180C.
Verwarm de oven voor op 180C.
Draai van het resterende deeg kleine balletjes (pepernoten), duw ze iets plat en bedek hiermee de vulling. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met het achtergehouden losgeklopte ei. Bak de taartjes in ± 45 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten