Wortelrabarbertaart met hazelnoten en kruimellaag
(± lasagneschaal)- 4 eieren
- 220 gram suiker
- 160 ml zonnebloemolie
- 300 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 250 gram wortel, geraspt
- 2 stengels rabarber, in dunne plakjes
- 100 gram rozijnen
- 100 gram hazelnoten, grof gehakt
- 75 gram geraspte kokos
- 50 gram boter, in blokjes
- 75 gram bloem
- 25 gram (riet)suiker
- 50 gram havermout
- 20 gram zonnebloempitten
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram sesamzaad
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Splits 2 eieren. Klop deze 2 eiwitten in een brandschone kom stijf en zet even opzij.
Klop de eidooiers en 2 hele eieren met de suiker een paar minuten tot een dik mengsel. Klop de olie erdoor. Zeef bloem, bakpoeder en kaneel boven het beslag en meng dat erdoor. Spatel het stijfgeslagen eiwit door het beslag. Schep met een stevige spatel of pollepel de wortelrasp, rabarberplakjes, rozijnen, hazelnoten en kokos door het beslag. Schep het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede glazen lasagneschaal.
Verwarm de oven voor op 175C.
Doe voor de kruimellaag de boter, bloem, suiker en havermout in de kom van de keukenmachine en pulseer tot kruimels. Meng dan de pitten en het sesamzaad er met een lepel door. Roer honing en olie door elkaar en schep dat door de kruimels. Verdeel de kruimels over het beslag in de vorm.
Bak de taart in 45-60 minuten gaar en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten