zondag 22 december 2013

Speculaasijs

Toen ik dit koffieijs maakte, maakte ik maar de halve hoeveelheid. De rest van de gecondenseerde melk vroor ik in waarmee ik dit speculaasijs dus weer maakte. Ik dacht, wat met koffie kan, kan ook met speculaaskruiden. Het is machtig ijs, maar maak gerust een dubbele hoeveelheid. Het blijft goed schepbaar in de vriezer. Dus ook ideaal ijs om al een paar dagen voor kerst te maken. Dan is dat onderdeel van het toetje al klaar.

Speculaasijs

(4 porties)
  • 1/2 blikje gezoete, gecondenseerde melk
  • 125 ml slagroom
  • 1-2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel sambuca
Klop de melk, slagroom, speculaaskruiden en sambuca een paar minuten tot een luchtig mengsel. Het wordt niet zo stijf als stijfgeslagen room. Doe over in een diepvriesbakje en zet minimaal 3 uur in de vriezer. 
Serveer in een klein glaasje met eventueel nog een klein beetje extra sambuca erover gedruppeld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten