Spelt/pastinaak/granaatappel/aubergine
- 350 gram spelt
- 500 gram pastinaak
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie + extra voor grillen
- 1 klein, rood, pittig pepertje, heel fijn gehakt
- 1 theelepel komijn
- 1 aubergine (±350 gram)
- 200 gram gare kikkererwten
- 1 granaatappel
- 1 deciliter yoghurt
- 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
Kook de spelt gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. *)
Schil de pastinaak en snijd in kleine (0,5 bij 0,5 cm) blokjes. Breng aan de kook met wat gezouten water en kook 3-5 minuten tot de pastinaak gaar is. Giet af, schuif de pastinaak iets opzij en doe dan de honing en olie en peper en komijn in de pan. Schep op hoog vuur even om.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Verhit een grilpan. Bestrijk de aubergine met olie en gril ze aan elke kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord, bestrooi met wat zout en peper en snijd ze in reepjes.
Verwarm de kikkererwten in een pan of in de magnetron.
Verwarm de kikkererwten in een pan of in de magnetron.
Haal de pitten uit de granaatappel en peuter alle lichtgele vliesjes er tussen uit.
Meng de koriander door de yoghurt.
Meng de spelt, pastinaak, kikkererwten en aubergine door elkaar in een mooie schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten. Verdeel de yoghurt er in mooie dotjes bovenop.
*) mijn verpakking gaf aan: 3 uur weken en 1 uur koken. Gezien de lange kooktijd, is het slim op het hele pak spelt in een keer te koken en het restant in te vriezen. Dat werkt prima.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten