Geroosterde knolselderij met honing-mosterddressing
- 1 knolselderij (± 800 gram)
- 2 wortels (± 200 gram)
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 3 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 eetlepel (honing)mosterd
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels verse salie, fijngehakt
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ± 1,5 centimeter dik. Snijd deze in repen van ± 1,5 centimeter breed, en vervolgens in blokjes.
Was de wortels en snijd in stukjes van gelijke grootte als de knolselderijblokjes.
Snijd de ui in 8 parten en deze in 2-3 stukjes.
Meng de knolselderij, wortel, ui en hele knoflookteentjes met de olie en schep in een ovenschaal. Rooster de groente in ± 45 minuten beetgaar. Als je de groente iets minder beetgaar wilt, kun je ze ook een paar minuten voorkoken.
Meng de mosterd, honing en salie door elkaar. Knijp de gepofte knoflook hierboven uit en meng. Meng deze dressing door de geroosterde knolselderij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten