Kerriesoep met champignons
(4 kopjes)- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 1 volle theelepel (lekker) kerriepoeder
- 1/2 theelepel sambal
- 1 paddenstoelbouillonblokje
- 150 gram champignons, in plakjes
- peterselie of bosui als garnering
Breng 0,75 liter water aan de kook in de waterkoker.
Smelt de boter in een pan, maar laat de boter niet bruin worden. Roer de bloem erdoor en laat 2-3 minuten garen op heel laag vuur. Roer dan het kerriepoeder en de sambal erdoor. Giet er scheutje voor scheutje het hete water bij en roer telkens na het toevoegen van wat water. Blijf roeren zodat je alle klontjes eruit roert. Voeg het bouillonblokje toe en kook de soep 5 minuten. Voeg dan de plakjes champignon toe en kook nogmaals 5 minuten. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. Schep de soep in kommen en garneer met wat groen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten