vrijdag 11 december 2015

Kerriesoep met champignons

Dit is een oudje. Deze soep maakte ik meer dan 15 jaar geleden met kerst voor de schoonfamilie. Toen nog bij schoonouders thuis. Ik vond het leuk om te koken en mijn schoonmoeder niet echt. Dus ik kookte wel met kerst.  Dat was wel even worstelen want ik hield klontjes in de soep kan ik me herinneren. Waarschijnlijk heb ik de soep toen door een zeef gewreven, want een staafmixer heeft mijn schoonmoeder niet. Toen mijn schoonmoeder laatst kwam lunchen en ik snel iets extra's moest maken dacht ik weer aan deze soep. Op deze manier is het licht soepje voor de lunch. Als je gehaktballetjes en vermicelli toevoegt, kan deze kerriesoep ook goed als avondeten dienen. 


Kerriesoep met champignons

(4 kopjes)

  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 volle theelepel (lekker) kerriepoeder
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1 paddenstoelbouillonblokje
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • peterselie of bosui als garnering
Breng 0,75 liter water aan de kook in de waterkoker. 
Smelt de boter in een pan, maar laat de boter niet bruin worden. Roer de bloem erdoor en laat 2-3 minuten garen op heel laag vuur. Roer dan het kerriepoeder en de sambal erdoor. Giet er scheutje voor scheutje het hete water bij en roer telkens na het toevoegen van wat water. Blijf roeren zodat je alle klontjes eruit roert. Voeg het bouillonblokje toe en kook de soep 5 minuten. Voeg dan de plakjes champignon toe en kook nogmaals 5 minuten. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. Schep de soep in kommen en garneer met wat groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten