Deze mooie roos - op het moment van het maken van de foto en het bakken van de cake stond ie al 2 weken - krijgt ook even aandacht. Net zoals ik met het koken restjes eigenlijk altijd weer ergens anders in gebruik (of gewoon opeet), kan ik een bos bloemen ook niet zomaar wegdoen als er een paar bloemen echt verwelkt zijn. Ik herschik een bos vaak 1 of 2 keer, en eindig met de laatste mooie bloem in een klein vaasje of glaasje. Dat was dan weer een kleurrijk detail op deze foto van het plakje cake.
Cake met kaneel, ananas en chocolade
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
- 100 gram suiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram zachte boter
- 100 gram Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram pure chocolade, grof gehakt (of gebruik druppels)
- 4 schijven ananas, in kleine stukjes
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of bestrooi met paneermeel. Ik gebruik zelf een glazen cakevorm die ik niet invet. Ik leg alleen een stukje bakpapier op de bodem en los de cake als deze nog best warm is.
Zet de oven aan op 175C.
Klop de boter met de suiker in een paar minuten tot een romig geheel. Klop de yoghurt erdoor.
Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef kaneel, bakpoeder en zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng dan snel door het beslag. Schep als laatste de chocolade en de ananas door het cakebeslag. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake op 175C in 50-60 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten