donderdag 6 april 2017

Chocolade ei met witte chocolademousse en lemoncurd

paastoetje half ei gevuld met mousse en lemoncurd als dooier

Is dit geen mooi toetje voor Pasen? Ik had in mijn hoofd zitten dat ik chocoladeeieren wilde vullen met iets. Dus moest ik op zoek naar holle eieren. En dan het liefst van een redelijke kwaliteit chocolade. De meeste holle eieren zijn van (goedkope) melkchocolade gemaakt, en ik wilde liever pure chocolade. Ik vond ze toen bij de AH, niet eens heel erg duur. Na Pasen waren ze er nog steeds, toen voor de helft van de prijs. Het was wel een beetje zoeken naar een zak waar de eieren allemaal nog heel waren, maar die zat er gelukkig nog tussen. Dit jaar kan ik dit toetje dus nog een keer maken. 

Om dit toetje te maken maakte ik vorig jaar speciaal lemoncurd.

update: ik zag deze holle eieren ook dit jaar bij AH liggen


Puur chocolade-ei met witte chocolademousse en lemoncurd

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 6 personen)
  • 3 pure holle eieren, van zo'n 8 centimeter lengte
  • 75 gram witte chocolade, grof gehakt
  • 125 gram mascarpone
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel cointreau
  • 6 theelepels lemoncurd
Laat een mes een paar minuten in heet water staan en droog dan af. Halveer met het warme mes voorzichtig de chocolade-eieren. Verwarm het mes tussendoor een paar keer. 
Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade rustig smelten. Witte chocolade vergt vaak wat meer geduld dan pure chocolade. Ik heb de neiging om te gaan roeren en dan korrelt het snel. 
Roer de mascarpone los met de cointreau. Spatel de gesmolten, en weer iets afgekoelde witte chocolade door de mascarpone. Klop het eiwit stijf in een brandschone kom. Spatel het eiwit door de mascarpone. Laat het mengsel in de koelkast weer wat opstijven. 
Schep vlak voor het serveren de witte chocolademousse in de eihelften van pure chocolade. Schep - als dooier - een theelepeltje lemoncurd op elk "ei". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten