zondag 29 mei 2016

Lemoncurd met gember


Citroenig en gemberachtig. Dat hoort deze lemoncurd natuurlijk te zijn en dat was hij ook. Daarom was ik een klein beetje verbaasd dat mannetje Q erg enthousiast was over bijvoorbeeld de cake waarin ik deze lemoncurd verwerkte. Het recept voor die cake komt nog. Eigenlijk was dat een beetje restverwerking want ik maakte de curd voor een paastoetje, maar dat komt volgend jaar wel een keer op mijn blog. 


Lemoncurd met gember

(voor 1 jampot)
  • 50 gram boter
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 3 centimer verse gemberwortel, heel fijn geraspt
  • 2 eieren en 1 eierdooier

Klop de eieren met de dooier goed los in een kommetje.
Rasp de citroenen en pers deze uit. 
Smelt de boter op laag vuur. Roer de basterdsuiker, het citroensap en de citroen- en gemberrasp erdoor en meng even goed. Giet dan, al roerend de eieren erdoor. Blijf voortdurend roeren en over de bodem van de pan schrapen. Houd het vuur laag. Op een gegeven moment wordt het dikker en binden de eieren. Als je een beetje op de achterkant van de lepel doet en er een streepje in trekt dat zichtbaar blijft, is het goed. Doe over in een gesteriliseerde pot en bewaar in de koelkast. Het blijft zo´n 1-2 weken goed.  



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen