maandag 30 mei 2016

Weekmenu - rode curry, kip, zoete aardappel

Sinds september heb ik bijna elke week een soort van weekmenu geblogd. Ideeën voor het avondeten, in eerste instantie bedoeld om mijn zusjes op weg te helpen. Het moest snel klaar zijn en binnen een redelijk klein budget passen. Dus keek ik in de bonusfolder en heb ik de groenteprijzen van de Lidl in mijn hoofd geprent. Met die informatie verzon ik dan een weekmenu. Omdat het snel klaar moet zijn, zaten daar ook wel eens voorgesneden groente en kant-en-klare sauzen of kruidenmengsels in. Zelf at ik eigenlijk altijd iets anders. Ik heb mijn eigen weekmenu dat er toch wel een tikje anders uitziet. Dat komt natuurlijk ook omdat ik voor meer mensen kook. Door de week zijn er bijna elke avond die een maaltijd afhalen via thuisafgehaald

Ik merk dat ik het best lastig vind om niet in herhaling te vallen. De pasta met tonijn komt geregeld terug, zo ook deze week. De groente varieert dan wel van courgette via venkel tot broccoli. Maar toch. Ik weet wel dat deze pasta bij mijn zusjes een plekje in hun repertoire heeft gekregen, dus de tips zijn niet voor niets geweest. Toch heb ik besloten om met het weekmenu te stoppen. 

Vind je het jammer dat dit het laatste weekmenu is? Laat het mij weten. Misschien ben ik om te praten. 

Alle eerdere weekmenu's kun je hier terugvinden. 

Weekmenu


  • Krieltjes, witte asperges, ham, gekookt ei en gesmolten boter
  • Rode curry met kip en sperzieboontjes en rijst. Of kies een zak Thaise roerbakgroente. Voor de curry kun je je eigen favoriet kiezen. Volgens mij zijn ze allemaal in de aanbieding. Je hebt ook kokosmelk nodig. 
  • Pasta met tonijn en courgette.
  • Stamppot van deels zoete aardappel en deels gewone aardappel en paksoi of chinese kool. Erbij kipreepjes die je met wat sambal en ketjap bakt. 
  • Mexicaanse schotel van zwarte bonen, de rest van de zoete aardappel, kip. Begin met het fruiten van een ui en een teentje knoflook, roer daar later iets pittigs als een rode peper door, en een theelepel komijn en koriander en een blik gepelde tomaten. In deze saus stoof je kip en zoete aardappelblokjes gaar. Op het eind warm je een blik zwarte bonen mee. 

2 opmerkingen: