Op dit pinterestbord staan ze allemaal bij elkaar.
Cake met karamel en sinaasappel
- 1 sinaasappel
- 70 gram fudge (zachte karamelblokjes)
- 100 gram zachte boter
- 100 gram yoghurt
- 175 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eieren
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
Schil de sinaasappel dik zodat het wit ook meekomt. Snijd overdwars in dikke plakken en de plakken in stukjes.
Snijd de karamel in hele kleine blokjes.
Klop de boter, yoghurt, suiker en vanille ± 5 minuten. Klop er dan 1 voor 1 de eieren door. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng door het beslag. Meng er als laatste de stukjes sinaasappel en blokjes karamel door.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in een oven van 175C in ± 55 minuten gaar. Laat een half uurtje in de vorm afkoelen en stort de cake dan op een taartrooster om verder af te koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten