Humus met wortel
- 400 gram wortel
- 3 teentjes knoflook (ongepeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/4 theelepel chiliflakes
- pot kikkererwten (400 gram)
- 4 eetlepels tahin
- sap van 1 limoen
- zout naar smaak
Was de wortel en snijd in plakjes van 0,5 centimeter dik. Meng in een ovenschaal met de knoflook, olie, honing, komijnzaad en chiliflakes. Rooster de wortel in een oven van 200C in ± 30 minuten gaar en tot er lichtbruine plekjes op komen. Laat afkoelen.
Giet de pot kikkererwten af maar vang het vocht op. Doe de kikkererwten, wortel, tahin, de uitgeknepen knoflookteentjes, en de helft van het limoensap in een hoge kom en pureer met de staafmixer (of gebruik een keukenmachine). Voeg een paar lepels van het kikkererwtenvocht toe om het geheel smeuïg te krijgen. Proef en voeg naar smaak zout en nog meer limoensap toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten