zaterdag 7 mei 2016

Supersalade 2 met humus met wortel


Gisteravond heerlijk genoten van mijn supersalade nummer 2. Nadat alle afhalers geweest waren, gebruikte ik de grote schaal waarin de rucola was omgeschept met de olie als mijn kom. Daar zat ik dan in de warme avondzon met een kom van 3 liter inhoud ofzo op mijn schoot. Niet helemaal vol hoor. Voor het recept verwijs ik je naar supersalade nummer 1. Hier geef ik het recept voor de humus met wortel erdoor. In mijn supersalade 2 gingen, voor 6 personen, naast deze hoeveelheid humus de volgende ingrediënten: pak van 400 gram zwarte en witte quinoa, 1 komkommer, 1 oranje paprika, 200 gram blauwe bessen, 6 grote radijsjes, 2 gele bietjes (±150 gram), 2 chioggiabietjes (±150 gram), zak van 75 gram rucola, bakje van 60 gram pittige kiemen, 150 gram feta. De rucola schepte ik om met pistacheolie en de maanzaaddressing ging door de quinoa. 


Humus met wortel

  • 400 gram wortel
  • 3 teentjes knoflook (ongepeld)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/4 theelepel chiliflakes
  • pot kikkererwten (400 gram)
  • 4 eetlepels tahin
  • sap van 1 limoen
  • zout naar smaak
Was de wortel en snijd in plakjes van 0,5 centimeter dik. Meng in een ovenschaal met de knoflook, olie, honing, komijnzaad en chiliflakes. Rooster de wortel in een oven van 200C in ± 30 minuten gaar en tot er lichtbruine plekjes op komen. Laat afkoelen.
Giet de pot kikkererwten af maar vang het vocht op. Doe de kikkererwten, wortel, tahin, de uitgeknepen knoflookteentjes, en de helft van het limoensap in een hoge kom en pureer met de staafmixer (of gebruik een keukenmachine). Voeg een paar lepels van het kikkererwtenvocht toe om het geheel smeuïg te krijgen. Proef en voeg naar smaak zout en nog meer limoensap toe. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten