Weekmenu
- Pasta met tonijn. Als groente kun je deze week makkelijk doen door voor een zak Italiaanse groentemix te kiezen, maar courgette en/of broccoli kan natuurlijk ook altijd.
- Niet zo snel, maar gewoon een keer doen: Klassieke asperges met ham, ei en aardappels. Eventueel kun je de asperges de avond ervoor schillen en in een bak met water in de koelkast bewaren.
- Bulgur (of couscous) met snijbonen en gehaktballen in tomatensaus.
- Hamburger, heel veel komkommer en gebakken krieltjes
- Sambalboontjes, rijst en een omelet. Deze keer maak je de sambalboontjes met snijbonen in plaats van sperziebonen
- Mexicaans prutje van ui, knoflook, tomatenpuree, koriander, komijn, iets pittigs als sambal, kidneybonen, mais. Erbij tortilla's of taco's, komkommer en een schepje zure room.
Gehaktballen in tomatensaus
- 1 ui, in halve ringen
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram gehakt
- 1 teentje knoflook
- scheutje melk
- paneermeel
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 + 1 theelepel komijn
- 1/2 + 1 theelepel koriander
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 pak gezeefde tomaten
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui op laag vuur.
Maak ondertussen het gehakt aan door het gehakt met uitgeperste knoflook, melk, paneermeel, zout, 1/2 theelepel komijn, 1/2 theelepel koriander door elkaar te kneden. Vorm 10 balletjes van het gehakt.
Schuif de uien opzij, voeg eventueel nog een klein beetje olie toe en bak de gehaktballen voorzichtig op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg dan de rest van de specerijen en de gezeefde tomaten toe. Laat de gehaktballen nog ± 10 minuten in de saus garen. Proef de saus en breng eventueel nog verder op smaak met peper of zout.
Serveer met couscous of bulgur en snijbonen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten