Ik koos voor de dadelburger. Een makkelijk recept waardoor je burger, of gehaktbal, net even wat anders wordt. Naast recepten gaat Daisy ook geregeld "op restaurant" waar ze ook verslag van doet. Ik blijf dat altijd wel grappig vinden, de taalverschillen tussen Vlaanderen en Nederland. Ook in mijn dadelburger zie je de verschillen. Ik ben wat minder bourgondisch ingesteld, zeg maar zo'n zuinige Nederlander, want ik gebruik 500 gram gehakt voor 4 burgers, terwijl Daisy 600 gram gebruikt.
Dadelburger
(4 stuks)- 500 gram gehakt
- 10 dadels, in kleine stukjes
- 1 ei
- 4-5 eetlepels paneermeel of fijngemalen broodkruim van oud brood
- 1 theelepel quatre épices
- 1/2-1 theelepel zout
- boter
Meng gehakt tot en met zout door elkaar en kneed goed door. Vorm 4 burgers van het mengsel. Laat ze, als je tijd hebt, even koelen in de koelkast om weer stevig te worden.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de burgers 2-3 minuten op hoog vuur aan 1 kant bruin. Draai ze dan om en zet het vuur laag. Laat ± 10 minuten verder garen, eventueel met een deksel op de pan. Eet de dadelburgers gewoon zo of maak er een echt broodje burger mee.
Leuk dat je dit recept uitgeprobeerd hebt! Hopelijk heeft de burger gesmaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk moest even lachen met de taalverschillen. �� Die zullen er zeker zijn.
De burger was inderdaad lekker.
BeantwoordenVerwijderen