Soort van tiramisu met frambozen
(voor heel veel mensen)- 500 gram (diepvries)frambozen
- 25-50 gram poedersuiker
- 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop
- 5 eetlepels abrikozenlikeur (amandel- of frambozenlikeur is ook lekker)
- 150 gram lange vingers
- 750 gram mascarpone
- 3 (gepasteuriseerde) eiwitten
- 1 zak bitterkoekjes
- 75 gram pure chocolade, grof gehakt
Pureer de frambozen in een hoge kom met de staafmixer. Meng er poedersuiker naar smaak door. Doe 1/5 deel in een diep bord en meng daar de limonadesiroop en likeur door. Zet het andere deel even apart.
Giet 3/4 deel van het frambozen-likeurmengsel in een grote schaal met platte bodem (± 35 bij 25 centimeter). Leg hierin de lange vingers.
Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom.
Klop in een grote kom de mascarpone los en roer hier de achtergehouden frambozenpuree door. Proef er nog wat suiker bij moet. Bedenk dat de koekjes ook zoet zijn, dus het mengsel hoeft niet superzoet te zijn. Meng er wat van het stijfgeklopte eiwit door om het iets losser te maken en spatel dan handmatig de rest van het eiwit erdoor. Verdeel de helft van het mascarponemengsel uit over de lange vingers en strijk glad.
Breek de bitterkoekjes in het kleine beetje framboos-likeurmengsel en roer even om. Verdeel dit over de laag mascarpone in de schaal. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel en strijk glad.
Strooi de chocolade over de bovenkant. Laat een paar uur intrekken in de koelkast.
mjam!
BeantwoordenVerwijderenOoooh...dit is er weer eentje die ik ga uitproberen. Wordt vervolgd.... :o)
BeantwoordenVerwijderenIk hoor wel als het goed gesmaakt heeft. Als je er toevallig een foto van maakt, en die wat beter oogt dan de mijne, houd ik me aanbevolen.
BeantwoordenVerwijderenEn of het gesmaakt heeft, Johanneke. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenKan zo gauw geen emailadres op je blog vinden, maar er staat een foto van deze tiramisu op mijn blog.
Nogmaals bedankt voor het delen!