Een glanzende, dieppaarse aubergine vind ik een mooie groente om te zien. Maar weet je dat er ook andere soorten aubergine bestaan? Je hebt bijvoorbeeld groene auberginebolletjes zo klein als knikkers, maar ook eivormige roomwitte aubergines. De aubergines die ik in deze ovenschotel met gnocchi gebruikte, hadden wel de vorm van de paarse aubergines zoals je die in de supermarkt tegenkomt, maar waren dus roomwit. Bij het grillen verkleurt de schil wel naar iets bruin, maar dat is bij paarse aubergines ook zo.
Gnocchi met (witte) aubergine, paprika en geitenkaas
- 2 (witte) aubergines (± 600 gram)
- olijfolie
- peper, zout
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150 gram kerstomaatjes
- 500 gram gnocchi
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1/2 bosje basilicum
- 1 klein teentje knoflook
- 3 eetlepels crème fraîche
Was de aubergine, snijd het kroontje eraf, halveer in de lengte en snijd elke helft in 4 lange repen. Verhit een grillpan. Bestrijk licht met olie en grill de auberginerepen op de snijvlakken 2-3 minuten tot je mooie grillstrepen krijgt. Snijd de aubergine na het grillen in kleinere stukken en doe ze in een grote ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
Was ondertussen de paprika's en snijd elke paprika in 6-8 stukken en grill deze ook even tot ze een tikje bruin beginnen te worden. Snijd in kleinere blokken en doe bij de aubergine in de schaal.
Zet de schaal met aubergine en paprika in een oven van 200C en laat nog 15-20 minuten verder garen.
Pureer ondertussen de basilicum met de knoflook en crème fraîche tot een sausje en halveer de tomaatjes.
Breng water aan de kook voor de gnocchi en kook deze ± 2 minuten tot ze boven komen drijven. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water bij de aubergine en paprika. Doe de tomaatjes ook in de ovenschaal en schep door elkaar. Verdeel de geitenkaas over de gnocchi met aubergine en laat in de oven in ± 5 minuten de kaas iets smelten. Geef de basilicumsaus er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten