dinsdag 25 april 2017

Saucijzenbroodje met een Aziatische twist (foodblogswap)


Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik een recept uitkiezen van de blog van Andrea: 4purebyandrea. Een paar jaar geleden kookte ik ook al een keer van haar blog. Toen bakte ik een cake met een lekker kruimellaagje. Toen iets zoets, dus nu tijd voor iets hartigs. Ik zag de saucijzenbroodjes met een twist voorbij komen, en die leken me lekker. Ik verving haar ras-el-hanout door komijn en koriander omdat dat goed bij de chilisaus en ketjap past. Overigens kwam ik haar recept een voor mij nieuwe ketjapvariant tegen: ketjap medja. Dat is een nog zoetere variant dan ketjap manis. Ik gebruikte wel ketjap manis, maar dan die van abc, omdat die zoeter en dikker is dan die van de conimex.
GZQ aten 2 saucijzenbroodjes als avondeten, samen met een bak paprika, komkommer, tomaat en radijs. Wij hadden s' middags al friet van Ratelband gegeten toen we op schoenen&nieuwe T-shirtjacht waren. 

Saucijzenbroodjes met een Aziatische twist

(6 stuks)
 • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 • 200 gram rundergehakt
 • 1 ei, losgeklopt
 • 2 eetlepels paneermeel
 • 1 theelepel ketjap manis
 • 1 theelepel zoete chilisaus
 • 1 teentje knoflook
 • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
 • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
 • 1-2 eetlepels sesamzaad
Verwarm de oven voor op 200C. 
Meng het gehakt met bijna al het ei, paneermeel, ketjap, chilisaus, knoflook, koriander, komijn en een snufje zout. Kneed snel door elkaar. 
Vorm van het gehakt 6 rolletjes. Leg een rolletje op het plakje bladerdeeg en vouw dit om het gehaktrolletje heen. Duw de naden dicht. Leg op de bakplaat. Maak zo nog 5 saucijzenbroodjes. 
Bestrijk de saucijzenbroodjes met het achtergehouden ei en bestrooi met sesamzaad, dat je nog even goed aanduwt. Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. 

1 opmerking:

 1. Mmm ja ze zijn bij ons ook goed in de smaak gevallen. Ik denk dat koriander en komijn heerlijk is.

  BeantwoordenVerwijderen